Cik Elifi
Indonesia

Saya bekerja di dapur di sebuah kedai makanan dan minuman. Jadi, kejadian seperti melecur atau terpotong sangat biasa.

Yang paling menyenangkan saya, saya sentiasa membawa Minyak Herba Cap Udang bersama dengan saya.

Selain membantu melegakan luka melecur dan menghentikan pendarahan pada luka, yang paling penting, Minyak Herba Cap Udang mampu membasmi kuman pada luka supaya cepat sembuh.

Saya berpuas hati dengan produk ini. Produk ini wajib disediakan di rumah dan di tempat kerja.

Cik Joanne Tan
Singapura

Semua ahli keluarga saya berjanji akan menggunakan Qing Cao You (Minyak Herba)! Kami menggunakan Minyak Herba untuk merawat segala-galanya daripada luka hingga lecet pada mulut. Kami malah menggunakannya pada anjing kami! Berkesan setiap kali! 

Cik Rachel Lim
Singapura

Datuk saya sentiasa menyediakan sebotol Qing Cao You (Minyak Herba) di sudut meja sisi katil di dalam biliknya. Setiap kali kami terjatuh atau terasa gatal kerana gigitan nyamuk, kami akan duduk di tepi katil (dengan siap sedia kipas di depan untuk melegakan rasa sakit) dan datuk akan menyapukan minyak herba pada bahagian yang tercedera atau tergigit dengan kapas. Menggunakan minyak ini sejak kecil merupakan salah satu sebab kami menjadi budak yang bersemangat tidak mudah luntur kerana kami tahu semua ketidakselesaan akan pulih dengan cepat.

Tabiat ini diamalkan sehingga sekarang. Saya sentiasa menyimpan sebotol Minyak Herba Cap Udang di meja sisi katil saya dan menggunakannya setiap kali terdapat ruam kerana gatal. Ruam tersebut akan hilang pada keesokan harinya!

Oh, bau minyak yang manis dan menenangkan selalu mengingatkan saya bahawa semua kesakitan akan berlalu dan semua luka akan sembuh.

Cik Ginalyn Villion
Filipina

Minyak Herba ini sangat berkesan. Apabila saya menyapukan Minyak Herba ini pada luka yang berdarah, luka saya berhenti berdarah serta-merta. Saya pasti akan membeli dan membawa pulang Minyak Herba ini ke Filipina untuk berkongsi dengan keluarga dan rakan-rakan saya.

En Jayden Ang
Singapura

Saya menggunakan Minyak Herba sejak saya kecil. Produk ini menemani saya pada pelbagai peringkat kehidupan, terutamanya semasa saya menjalankan Program Perkhidmatan Negara untuk meredakan jangkitan kulat dan gigitan serangga. Sehingga hari ini, minyak ini masih merupakan produk yang mesti ada di dalam kotak pertolongan cemas saya.

Terima kasih kerana produk takjub ini memang berfungsi dengan berkesan.  

En Max Cheng
Singapura

Qing Cao You (Minyak Herba) ialah minyak ubat di rumah kami sejak saya masih kecil. Minyak ini memberikan kelegaan yang berkesan dan mempercepat proses pemulihan luka gigitan serangga, luka akibat terpotong ataupun terjatuh. Minyak ini juga dapat mengeringkan jerawat dengan hanya semalam. Aroma wangi yang istimewa ini benar-benar mengembalikan kenangan masa kecil tentang leteran nenek ketika cucunya yang nakal terjatuh di taman permainan dan nenek menyapukan “Qing Cao You” pada luka cucunya.

En Low Yoke Chye
GM of a Singapore marketing company

Pada petang Sabtu yang lalu (20/09/08), saya dan rakan-rakan pergi ke Pantai Timur untuk BBQ. Semasa kami menikmati makanan lazat, tiba-tiba saya terasa serangga menggigit kaki kanan saya. Saya segera membongkokkan badan untuk melihat kaki saya. Seekor semut hitam menggigit bahagian berhampiran jari kaki saya. Beberapa minit kemudian, bahagian yang digigit mula gatal dan bengkak.

Apabila saya sampai di rumah, "gelembung" mula berkembang pada tanda gigitan bengkak yang masih terasa sangat gatal. Nasib baik, saya sentiasa menyediakan Minyak Herba Cap Udang di dalam peti pertolongan cemas saya. Minyak herba ini juga minyak kegemaran ibu bapa saya. Saya segera menyapu minyak herba tersebut pada tanda gigitan. Setelah beberapa minit, saya berasa lebih selesa pada bahagian digigit tersebut.

Keesokan paginya, bahagian digigit masih sedikit gatal. Saya membubuh Minyak Herba Cap Udang sekali lagi dan telah sembuh sepenuhnya selepas itu. Sekarang, barulah saya tahu sebab ibu bapa saya selalu menyimpan belasan botol Minyak Herba Cap Udang di rumah.

En Francis Ng
Managing Director, Graphic Direction Pte Ltd, Singapore

Beberapa bulan yang lalu, ketika sedang memasak, saya terpegang sisi kuali yang panas. Tapak tangan saya terasa kesakitan yang membara. Kesakitan tersebut sangat kuat sehingga saya melepaskan kuali. Nasib baik, saya menyediakan sebotol Minyak Herba Cap Udang di dalam kotak pertolongan cemas. Pengilang yang memberikan Minyak Herba Cap Udang kepada saya untuk kecemasan.

Selepas menyapukannya pada tapak tangan, saya merasakan kesan penyejukan. Kesakitan mereda dalam masa 5 hingga 10 minit. Yang menghairankan, tangan saya tidak melecur selepas menggunakan Minyak Herba Cap Udang. Ini kali pertama saya menggunakannya dan sangat berpuas hati dengan keberkesanannya.

Saya juga pernah menggunakannya pada luka kecil untuk membantu mempercepat penyembuhan, gigitan serangga dan melegakan kegatalan. Saya yakin dengan produk ini dan amat mengesyorkan supaya menyimpan Minyak Herba Cap Udang di rumah.

Dr Soh Chee Kiong
Professor of Civil Engineering, Nanyang Technological University, Singapore

I used it a lot during my younger days, especially during my rugby days where I frequently bruised myself from the numerous tackles.  I found it to be very effective in healing cut wounds and bruises.

En Jeffrey Tan
Teacher, UK

Saya telah menggunakan Minyak Herba Cap Udang lebih daripada 30 tahun. Selama bertahun-tahun ini, saya mendapati Minyak Herba Cap Udang boleh dipercayai dan berkesan untuk merawat penyakit-penyakit ringan. Secara khusus, saya menggunakan Minyak Herba ini untuk menahan kesakitan gigi, menghentikan pendarahan pada luka kecil, menghentikan kegatalan kulit, mengurangkan pembengkakan buasir dan melegakan kegatalan gigitan serangga.

Saya tidak teragak-agak untuk mengesyorkan Minyak Herba Cap Udang supaya simpan di dalam peti pertolongan cemas di rumah. Minyak Herba Cap Udang sangat berguna apabila anda sangat memerlukannya.

Bahasa Malaysia